Soome ja Läti diplomaatilistest suhetest möödub 100 aastat

Teisipäeval, 26. jaanuaril 2021 möödub 100 aastat Soome ja Läti diplomaatiliste suhete loomisest. Soome tunnustas esimese Põhjamaana Läti iseseisvust de jure 26. jaanuaril 1921. Aastapäeva auks toimub aastaringselt mitmekesine programm nii Soomes kui ka Lätis.

Välisministrid Pekka Haavisto ja Edgars Rinkēvičs tähistasid täna aastapäeva Twitteri ühissõnumiga.

Läti suursaatkond Soomes korraldab 4. veebruaril 2021 kell 10–12 oma Facebooki lehel arutelu Soome ja Läti suhete üle maailmasõdade vahel. Ürituse avavad välisministrid Pekka Haavisto ja Edgars Rinkēvičs. Samal päeval, 4. veebruaril 2021 korraldab Oulu ülikool veebiseminari riikide suhetest 20. sajandi alguses ja sõdade vahel.

Kuna ka teised Põhjamaad tähistavad veebruari alguses Lätiga diplomaatiliste suhete sisseseadmise 100. aastapäeva, korraldatakse koroonaviiruse olukorda arvestades Riias ka Põhjamaade ühispidu.

Kommentaarid
(Külastatud 82 korda, 1 külastust täna)