President Trump pöördus rahva poole, mõistis Kapitooliumi ründamise hukka

USA president Donald Trump mõistis värskes videopöördumises hukka üleeilse USA parlamendihoone Kapitooliumi ründamise pealinnas Washingtonis.

Trump ütles sotsiaalmeediasse pandud videos, et rünnak oli jube. „Nii nagu kõik ameeriklased olen vihane selle vägivalla, seadusevastasuse ja kaose pärast,” ütles Trump.

Trump ütles, et ta saatis kohale sõjaväelased ja korrakaitse üksused, et hoone kontrolli alla võtta ja sissetungijad välja ajada. „Ameerikas valitseb ja peab peab alati valitsema seadus ja kord.”

„Meeleavaldajad, kes Kapitooliumi tungisid on rüvetanud Ameerika demokraatia kantsi,” märkis Trump, „teie, kes te panite toime vägivalla ja lõhkumise, te ei esinda seda riiki ja teie, kes te seadust rikkusite peate vastutama.”

Trump ütles, et valimised on just läbi saanud ja emotsioonid on üleval. Kuid nüüd peab maha rahunema. Ameerika asja peab edasi ajama.

Trump märkis, et tema kampaania kasutas kõiki vahendeid selleks, et valimistulemusi vaidlustada. Ainus eesmärk oli kindlustada valimistulemuste õiguspärasus. „Nii tehes kaitsesin Ameerika demokraatiat,” ütles Trump, „ma olen jätkuvalt arvamusel, et peame reformima oma valimisseadusi, et veenduda kõigi valijate antud häälte kehtivuses ja kindlustada usk järgnevate valimiste tulemustesse.”

Nüüd on Kongress valimistulemused kinnitanud, lisas Trump. Uus administratsioon astub ametisse 20. jaanuaril. „Minu fookus on nüüd sujuv, õiguspärane ja tõrgeteta võimu üleandmine,” ütles Trump. Nüüd peab järgnema paranemise ja leppimise aeg.

„2020. aasta oli meie inimeste jaoks väljakutsete aeg. Pandeemia on nõudnud paljude inimeste elu, isoleeritud miljonid nende kodudesse, kahjustanud meie majandust ja nõudnud lugematul arvul elusid. Pandeemia seljatamine ja maailma suurima majanduse ülesehitamine vajavad kõiki meid koos töötades. See nõuab uut lähenemist väärtustesse nagu patriotism, usk, heategevus, ühtekuuluvus ja perekond. Me peale taastama armastuse ja lojaalsuse pühad sidemed, mis köidaks meid ühte nagu ühe suure üleriigilise perekonna,” ütles Trump

Trump lisas, et presidendina riigi teenimine on olnud talle elus kõige suurem au. „Kõigile oma suurepärastele toetajatele, ma tean, et olete pettunud, aga ma tahan, et te teaksite – meie uskumatu teekond on alles algamas. Tänan teid, Jumal õnnistagu teid ja Jumal õnnistagu Ameerikat.”

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)