Portugalis levib kiiresti koroona Briti mutatsioon, koolid pannakse kinni

Portugalis on koroonaga nakatumiste arv hakanud kiiresti kasvama, mida seostatakse Suurbritannias levinud mutatsiooni kiire levikuga.

Portugalis pandi poed juba kinni, välja arvatud toidupoed ja apteegid ja inimeed saadeti kodutööle, aga viirus levib endiselt edasi. Seetõttu otsustati sulgeda koolid.

Portugali terviseminister Marta Temido andis teada, et ligi 20 protsenti uutest nakatumistest riigis on põhjustanud kergesti nakkav Briti mutatsioon, vahendab Portugal News.

Briti mutatsiooniga nakatumiste arv võib kasvada järgmisel nädalal 60 protsendini. Portugali koroonaga nakatumiste arv kasvas eile kolmapäeval ühe päevaga 40 protsendi võrra 14 647 peale. Riigi meditsiinisüsteem on kokkukukkumise äärel, kuna puudu tuleb haiglavooditest ja meedikutest.

Kiire nakatumiste arvu kasvu tõttu tahetakse Portugalis alates homsest sulgeda kõik koolid, seda alates algkoolidest ja lõpetades ülikoolidega. Kui koolid sulgeda, siis ei pea inimesed enam üldse kodust väljuma.

Health minister says UK COVID-19 variant spreading rapidly across country

By TPN/Lusa, in News · 21-01-2021 12:00:00 ·0 Comments The more contagious variant of the coronavirus discovered in Britain is spreading rapidly across Portugal. Around 20% of new COVID-19 cases being reported are of the more transmissible variant, Health Minister Marta Temido said, warning that number could reach 60% as early as next week.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)