Portugali ministril tuvastati koroona pärast kohtumist Euroopa tippjuhtidega, juhid suunati karantiini

Tänavuse, 2021. aastaga algas Portugali eesitsumise periood Euroopa Liidus. Sel puhul kogunesid läinud reedel, 15. jaanuaril Lissaboni Euroopa Liidu tähtsad ninad, nende hulgas Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.

Päev pärast kohtumist Euroopa juhtidega tuvastati koroona Portugali rahandusministril João Leão’l. Pärast seda pandi karantiini Euroopa Komisjoni asepresidendid Valdis Dombrovskis ja Margrethe Vestager, samuti ühtekuuluvuspoliitika ja reformide volinik, portugallane Elisa Ferreira, vahendab Politico.

Euroopas on tõusnud poleemika, miks pidid tippjuhid niivõrd keerulisel ajal Portugali kohale sõitma, aga seda põhjendati vajadusega silmast silma kohtuda.

Portugalis on praegu koroona olukord väga hull, kahtlustatakse Brasiilia ülinakkava tüve levikut. Haiglate täituvus ja surmade arv on suuremad kui eelmise aasta märtsis. Portugalis on kehtestatud karmid piirangud, kus inimestel on keelatud kodudest väljuda, samas koolid on avatud ja vabas õhus tohib ringi liikuda. Poodidest on avatud ainult toidupoed ja apteegid.

Kommentaarid
(Külastatud 154 korda, 1 külastust täna)