Ootamatu avastus: Euroopa Liit on skandaalse Hiina koroonalaboriga seotud

USA teadlased viitavad, et koroonapandeemia sai alguse Hiinas Wuhanis asuvast viroloogia instituudi laborist, kus töötanud teadlased olid tõenäoliselt esimesed nakatunud.

Nüüd tuleb aga välja, et Euroopa Liit oli selle laboriga seotud, kui aitas laboris koroonaviiruseid uurida, eraldades selleks alates 2015. aastast üle 100 000 naela (113 000 eurot), vahendab Daily Mail.

USA valitsus on varem väitnud et Wuhanis asuvas viroloogia laboris uuriti nahkhiirte koroonaviiruseid ning seal tegeldi ka sõjaliste, biorelvade projektidega. Wuhanis labor oli üks väheseid maailmas, kus tegeldi muu hulgas viiruste geneetilise töötlemisega, et muuta neid „äkilisemateks”.

Euroopa Komisjoni esindaja väitel pole Euroopa Liit toetanud otseselt nahkhiirte koroonaviiruste uurimist Wuhanis. Wuhani viroloogia instituut oli rahvusvaheline partner rahvusvahelises koostöös viiruste uurimisel.

EU paid Wuhan lab suspected over the Covid-19 pandemic £100,000

The Wuhan Institute of Virology received more than £100,000 in grants from EU Comes after the American State Department pointed its finger at the laboratory US Government also claims scientists were experimenting with bat coronavirus The European Union paid out more than £100,000 in grants to the Chinese laboratory at the centre of suspicion over the global pandemic to help fund its controversial research into coronaviruses.

Kommentaarid
(Külastatud 3,133 korda, 1 külastust täna)