Nüüd algab korralik talv, Soome lõunaossa oodata 20-kraadist pakast

Alanud Kolmekuningapäeva nädalast tõotab tulla ilus talvenädal, mil saab talverõõme nautida üle terve Soome.

Skandinaavia kohal olev kõrgrõhkkond hoiab ilma valdavalt sademetevaese, samas võib lõunarannikul lundki sadada. Praegu on üle terve Soome maa valge ja see lumi jääb püsima, kuna ilm on külm, vahendab MTV.

Ilm on pilves kuni neljapäevani, mil lõuna poolt läheneb uus sajuala. Lund on Soome lõunarannikule oodata kuhjaga. Lumesadu on oodata eriti Helsingi piirkonda.

Varem nn Peterburi lumekahuriks nimetatud nähtus toob lõunarannikule mõne päevaga kümmekond sentimeetrit lund juurde.

Nädala lõpus läheb aga külmemaks ning seda ka Soome lõunaosas. Käesoleva nädala lõpuks on oodata sellist talveilma, mida viimastest aastatest ei mäletagi. Kui ilm prognoosi kohaselt selgineb, siis võib Soome lõunaosaski tulla 20 kraadi külma. Selline korralik talveilm kestab vähemasti terve jaanuari, aga võimalik, et ka kauem.

Kommentaarid
(Külastatud 960 korda, 1 külastust täna)