Norra teatas, et need inimesed, kes surid vahetult peale vaktsineerimist ei surnud tegelikult vaktsiini tõttu

Norra võimud andsid teada, et need 33 inimest, kes surid vahetult peale vaktsiinisüsti, ei surnud tegelikult vaktsiini tulemusel.

Norra ametivõimud andsid teada, et kõik need inimesed, kes surid peale Pfizer/BioNTechi vaktsiini saamist olid üle 75-aastased ja neil olid ka muud tervisehädad, vahendab Bloomberg.

Ametnike väitel ei muretse nad vaktsiinide pärast, sest COVID on igal juhul ohtlikum kui vaktsiin. Samas tunnistasid ametnikud, et vaktsiinide leebed kõrvalmõjud võivad teoreetiliselt surmale kaasa aidata.

Ametivõimud tõid välja, et Norras sureb tavaliselt igal nädalal hooldekodudes 400 vanainimest ning vaktsineerimine ei suurendanud kokkuvõttes surmade arvu. Nüüd uuritakse peale vaktsineerimist saabunud surmasid põhjalikumalt.

Norras on Pfizeri vaktsiini kõrvalmõjudena välja toodud väsimus, iiveldus, pearinglus ja lihasvalu. Norra terviseametnikele on antud peale surmajuhtumeid soovitus kaaluda vaktsiini andmist eakatele inimestele.

Pfizeri/BioNTechi vaktsiiniuuringutes ei katsetatud vaktsiini krooniliste haiguste ning üle 85-aastaste inimeste peal. Varem on esinenud peale vaktsineerimist surmajuhtumeid USA-s ja Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,145 korda, 1 külastust täna)