Mees süütas Soomes diivanil istunud venna põlema – isamajast jäi järele vaid suitsev vundament

Lapi maakohtus oli enne jõule arutusel peresisese kuriteo juhtum, kus meest süüdistati oma venna tapmise katses.

Joobes vennad olid läinud tülli teemal, kas majas sees tohib suitsetada või mitte. Tegemist oli vendadele pärandatud majaga, kus süüalune elas sees, vahendab MTV.

Majas elav vend oli läinud tooma bensiinikanistrit ja tuli siis tagasi. Ta kallas bensiini elutuppa, põrandale, seintele ja diivanite peale. Vend istus sohval ja bensiini läks ka tema riiete peale. Süüalune vend seisis tema ees, võttis välgumihkli ja süütas põlema diivani, millel istus vend.

Venna riided lahvatasid põlema. Vend ja samal ajal majas olnud naine pääsesid siiski välja, maja põles maani maha.

Juhtum oli septembrikuus Rovaniemis. Meest süüdistati tapmiskatses või alternatiivselt vägivallas ja ohu tekitamises ning vara kahjustamises.

Süüalune võttis tulekahju süütamise omaks, aga eitas bensiiniga üle valamist. Tema väitel oli kavas süütevedelikku valada vaid elutoa põrandale, aga vedelikku oli läinud ka mujale. Ta ütles, et käitus mõtlematult joobes olekus, aga eesmärk polnud vennale haiget teha. Ta võttis osa asju omaks.

Vendade isa poolt 1950-1960ndatel kõrvalisse kohta ehitatud maja põles tulekahjus maani maha. Vend sai tulekahjus põletushaavad ja nõudis hüvitist. Majas samal ajal olnud naine esitas lisaks moraalsele kahjule nõude juuksefööni eest, mis oli ära põlenud.

Lapi maakohus mõistis mehe süüdi vägivallas, ohu tekitamises ja vara kahjustamises. Kohtus ei tulnud välja, et mees oleks tahtnud oma venda tappa, mistõttu tapmiskatse süüdistus ei leidnud kinnitamist.

Süüalune mees Lauri Einari mõisteti 2 aastaks ja 2 kuuks vangi. Lisaks peab ta hüvitama kohtu- ja muid kulusid 21 000 euro eest. Otsus pole veel jõustunud, selle saab edasi kaevata ringkonnakohtusse. Süüalune on juba avaldanud otsusega rahulolematust.

Kommentaarid
(Külastatud 630 korda, 1 külastust täna)