Läinud suvel Soome ehtepoest suure saagiga lahkunud mehed tabati Eestis ja Hispaanias, varastatud kraam jäi kadunuks

Eelmise, 2020. aasta juuli algul varastasid kolm meest Seinäjoki Prismas asuvast Kultatähti juveelipoest 165 000 euro eest sõrmuseid ja kaelakeesid.

Meeste vastu on esitatud süüdistus Lõuna-Pohjanmaa kohtusse. Süüdistuse järgi sisenesid mehed 2020. aasta 1. juuli õhtul Prisma kaubanduskeskusesse ja kaks meest aitasid kolmanda mehe WC kaudu vahelae peale, vahendab Iltalehti.

Üks mees veetis öö kaubanduskeskuse vahelae peal. Järgmisel hommikul tegi ta augu kullassepaäri lakke ning laskus köiega alla poodi. Seal pani ta kuldehted seljakotti ning ronis köie abil taas vahelae peale.

Pärast kaubanduskeskuse avamist tulid kaks ülejäänud meest taas keskusesse sisse ja aitasid kolmanda mehe tualeti kaudu vahelae pealt alla. Pärast seda lahkusid kolm meest keskusest koos varastatud kraamiga.

Poodi sissemurdmine avastati hommikul kella 9 ajal, kui üks töötaja imestas, et kuldehted olid vales kohas. Leiti märgid sissemurdmisest ning kutsuti politsei.

Kohtusse esitatud dokumentidest tuleb välja, et mehed saabusid Soome välismaalt. Vahelae peal olnud mees saadi kätte Hispaaniast, kaks ülejäänud Eestist. Varastatud asjad jäid kadunuks. Vahelae peal olnud mees on varem kohtulikult karistatud. Prokurör nõuab meestele reaalset vangistust.

Syyte: Varas laskeutui köyden avulla katosta koruliikkeeseen – jättisaalis jäi kateisiin

Varas vietti syyttäjän mukaan yön ostoskeskuksen välikatossa. Seuraavana aamuna hän teki reiän kultasepänliikkeen kattoon ja pudottautui köyden avulla kultasepänliikkeeseen. Syytteen mukaan kolme miestä varasti kultasepänliikkeestä tavaraa noin 165 000 euron arvosta viime heinäkuussa Seinäjoella. Miehet ovat saaneet Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa syytteen törkeästä varkaudesta.

Kommentaarid
(Külastatud 2,316 korda, 1 külastust täna)