KUUM: USA-s valmistutakse relvastatud ülestõusuks, osariikides kogunevad grupeeringud

USA eri osariikides kogunesid eile pühapäeval grupeeringud, et valmistuda relvastatud ülestõusuks.

Tegemist on parempoolse ühendusega Boogaloo Boys, mille eesmärk on alustada USA-s kodusõda. Relvastatud grupeeringud kogunesid Ohio, Texase, Oregoni ja Michigani osariikide kapitooliumi hoonete juures, vahendab New York Times.

USA ametivõimud valmistuvad relvastatud ülestõusudeks kõigis 50 osariigis lähipäevil enne uue presidendi ametisse nimetamist kolmapäeval. USA keskkriminaalpolitsei FBI hoiatas ülestõusude eest iga osariigi pealinnas.

Eile pühapäeval kogunes ligi 25 „boogaloo” liiget Ohio osariigi pealinna Columbuse valitsushoone juures. Grupeeringu eesmärk on alustada USA-s teist kodusõda, et kukutada valitsus. Grupeeringu liikmed aga ütlesid, et on välja relvaõiguste meeleavaldusel, millel pole midagi pistmist Donald Trumpiga.

Vähemalt 19 osariigis on kutsutud valitsushooneid valvama sõjavägi. Mitmetes osariikides on valitsusasutused oma tegevuse ajutiselt peatanud, lähtuvalt FBI hoiatusest.

Capitol Protests Live Updates: Washington and States on High Alert

WASHINGTON – Military vehicles and police barricades lined the streets of the nation’s capital and surrounded statehouses across the country on Sunday, as officials braced for pro-Trump protests amid concerns about potential violence or domestic terrorism.

Kommentaarid
(Külastatud 2,233 korda, 1 külastust täna)