KUUM: USA president Trump tahetakse veel enne ameti üleandmist ametist tagasi kutsuda, aga asepresident pole sellega nõus

USA president Donald Trump tahetakse mässu õhutamise eest veel anne ameti üleandmist ametist tagasi kutsuda, aga asepresident Mike Pence pole sellega nõus.

Trumpi tagasikutsumise osas on ühel meelel parlamendi alamkoja – Esindajatekoja juht Nancy Pelosi ning ülemkoja ehk Senati vabariiklastest enamuse juht Mitch McConnell. Asi aga pole nii lihtne, sest alamkojas liitud demokraatide üleskutsega Trump tagasi kutsuda ainult üks vabariiklane – Adam Kinzinger. Üleskutse oli suunatud asepresident Mike Pence’ile, kes polnud aga nõus Trumpi tagandama, vahendab Daily Mail.

Nüüd tahab parlamendi alamkoda algatada presidendi umbusaldamise. Aga isegi kui hääletus alamkojas läbi läheb, ei jõua see Senatis arutusele enne ameti üleandmist 20. jaanuaril.

Trumpi tahetakse ametist tagandada, kuna ta õhutas rahvast 6. jaanuaril mässule. President Donald Trump endal süüd mässule õhutamises ei näe.

Vice President Mike Pence says he will NOT invoke the 25th Amendment

House voting to approve a resolution that would push Vice President Mike Pence and the cabinet to invoke the 25th Amendment Pence sent a letter during votes informing House Speaker Nancy Pelosi he would not use the 25th Amendment to remove President Donald Trump The House is pursuing this vote first before moving on impeachment Wednesday Pelosi announced the House’s impeachment managers Tuesday night The New York Times reported Tuesday that Senate Majority Leader Mitch McConnell believes the time is right to move against the ‘lame duck’ president Rep.

Kommentaarid
(Külastatud 262 korda, 1 külastust täna)