KUUM: Teadlased hoiatavad üha enamate koroona mutatsioonide eest, mida immuunsüsteem ära ei tunne ja mis ei allu vaktsiinidele

Seoses sellega, et koroona üha rohkem maailmas levib, tekib üha enam mutatsioone, mida organism ära ei tunne ja mis ei allu vaktsiinidele, hoiatavad teadlased.

Koroona levib praegu maailmas kiiremini kui eales varem: viimase kahe kuuga on Maailma terviseorganisatsiooni andmetel nakatumised kasvanud 33,8 protsendi võrra, vahendab Daily Mail.

Uued mutatsioonid on tekkinud Ühendkuningriigis, USA-s, Lõuna-Aafrikas ja Brasiilias. Alates pandeemia algusest on tuvastatud juba 90 miljonit nakatumist. Ainuüksi viimase paari kuuga on  nakatumiste arv kasvanud 33.8 protsenti.

Tegemist on teadlaste väitel surnud ringiga – mida enam on nakatumisi, seda suurema tõenäosusega tekivad uued mutatsioonid. Need mutatsioonid aga muudavad omakorda vaktsiinid kasututeks. Teadlaste arvates töötavad välja töötatud vaktsiinid uute mutatsioonide peal, aga mitte nii tõhusalt.

Mutatsioonid ei põhjusta tõenäoliselt raskemat haigust, aga nad on siiski ohtlikud, kuna nakatumiste arv kasvab ja koos sellega ka eluohtlike juhtumite arv.

Britain faces even MORE super-Covid variants, scientists warn

Scientists say more coronavirus variants will emerge as infections continue to mount across the world Infections have already spiked by 33.8 per cent in two months, World Health Organization figures show Variants of the SARS-CoV-2 coronavirus have been identified in the UK, US, South Africa and Brazil Britain could face even more super-infectious coronavirus variants because surging infections across the globe fuel the chances of the pathogen mutating to beat the immune system and vaccines, scientists say.

Kommentaarid
(Külastatud 804 korda, 1 külastust täna)