KUUM: Soomes on tuvastatud 17 mutant-koroona juhtumit

Soomes on kokku tuvastatud 17 muteerunud koroonaviirusega nakatumise juhtumit, edastas terviseamet. Neist 14 on värsked ja 3 varasemad juhtumid.

Kõik mutant-koroonaga nakatumised on tuvastatud Uusimaal ja Kymenlaaksos (Kouvola ümbrus Soome kaguosas), vahendab Iltalehti.

Juhtumid on seotud Suurbritanniasse ja mujale välisriikidesse reisimisega vahemikus 7-20. detsembrini. Kõigil on tuvastatud Suurbritannias viimasel ajal levinud mutatsioon. Juhtumitest 5 on tuvastatud pereliikmetel, kes on olnud karantiinis.

Nende 14 isiku lähedastel on samuti tuvastatud nakatumised, aga nende testide täpsem analüüsimine on veel pooleli. Mõnede lähikontaktsete testitulemused on veel saabumata.

Varem on Soomes tuvastatud kaks Suurbritanniast ja üks Lõuna-Aafrikast pärit mutatsiooniga nakatunu. Muteerunud viirusega nakatumiste juhtumeid on viimastel päevadel tuvastatud ka Norras, Rootsis ja Taanis.

Terviseamet soovitab teha koroonatesti kõigil, kes on saabunud Suurbritanniast või Lõuna-Aafrikast peale 7. detsembrit, ja seda isegi siis, kui pole haigusnähtusid. Ametivõimud suunavad Suurbritanniast ja Lõuna-Aafrikast tulnud reisijad testile ning karantiini.

Kõigil mutant-koroonaga kokku puutunud isikutel aga soovitatakse olla 14 päeva karantiinis ja vältida kontakte teiste inimestega. Kokkupuutunutel tuleks lasta end kohe testida olenemata sellest, kas esinevad haigusnähud või mitte. Samuti tuleks lasta end testida enne karantiini lõppemist.

Kommentaarid
(Külastatud 592 korda, 1 külastust täna)