KUUM: Soomes levib mutant-koroona juba koolides ja lasteaias

Helsingis Herttoniemenranta algkoolis, Porolahti põhikoolis ja Tuorinniemi lasteaias on teadaolevalt tuvastatud nakatumised koroonaviiruse muteerunud variandiga.

Helsingi linnavalitsus andis teada, et Herttoniemenranta koolis on mitmed isikud suunatud karantiini. Kooli ruumides 7-8. jaanuaril käinud isikul tuvastati hiljem koroona muteerunud variant, vahendab Iltalehti.

Kui tavalise koroonaga kestab karantiin 10 päeva, siis 70 protsenti kergemini nakkava Briti ja Lõuna-Aafrika muteerunud tüve puhul kestab karantiin 14 päeva.

Lisaks on Yle andmetel tuvastatud muteerunud tüvega nakatumised Porolahti põhikoolis ja Tuorinniemi lasteaias.

Soomes on praegustel andmetel tuvastatud kokku 59 Briti tüvega nakatumist ja 2 Lõuna-Aafrika tüvega nakatumist. Taani andmetel võib Soomes olla kokku 550 nakatumist muteerunud viiruse tüvega.

Helsingis peetakse tõenäoliseks, et muteerunud koroona leviku tõttu pannakse õpilasi ja töötajaid lähiajal rohkem karantiini. Lapsed liiguvad palju ringi ning nakatuvad ka omas kodus või huvitegevuse käigus.

Helsingissä ainakin yhdessä alakoulussa mahdollisia altistumisia muuntuneelle koronavirukselle

Helsinkiläisessä Herttoniemenrannan alakoulussa epäillään altistumisia koronan brittimuunnokselle. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen vahvistaa Iltalehdelle, että Herttoniemenrannan alakoulussa Helsingissä useita henkilöitä on asetettu karanteeniin. Syynä on mahdollinen altistuminen koronaviruksen brittimuunnokselle. Koulun tiloissa 7.-8. tammikuuta paikalla olleella henkilöllä on todettu myöhemmin koronatartunta, jossa saattaa olla kyseessä muuntunut koronavirustartunta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,061 korda, 1 külastust täna)