KUUM: Soomes kaalutakse senise koroonastrateegia muutmist – võidakse sulgeda söögikohad ja koolid, hakata piiril inimesi testima

Soomes kaalutakse seoses mutant-koroona levikuga koroonastrateegia muutmist, mis võib tähendada söögikohtade ja koolide sulgemist ning piiril koroonatestide tegemist.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumi kantsler Kirsi Varhila ütles, et strateegia muutus võib tähendada näiteks söögikohtade täielikku sulgemist. Piirangute karmistamine toob kaasa juriidilisi probleeme, mida praegu lahendatakse, vahendab MTV.

Varhila ütles, et piirangute karmistamine nõuab nakkushaiguste seaduse muutmist parlamendis. Piirangute karmistamine võib tähendada näiteks söögikohtade täielikku sulgemist.

Kaalutakse ka lasteaedade ja koolide sulgemist, kui selgub, et viirus levib ulatuslikult laste ja noorte hulgas. Koolide ja lasteaedade sulgemine on piirkonniti juba võimalik, aga seda on püütud vältida võimalike kahjude ärahoidmiseks.

Piiranguid saab karmistada ka kogunemiste ja usuürituste osas, aga nendega on seotud samuti juriidilised probleemid. Lisaks kaalutakse eriolukorra kehtestamist, nii nagu see oli kevadel. Eriolukorra puhul piiratakse inimeste liikumist.

Varhila ütles, et piirikontrolli tõhustamisel võidakse hakata nõudma transpordifirmadelt autojuhtide negatiivset koroonatesti. Transpordifirmadel aga pole õigust töödelda eraisikute terviseandmeid, seda ei saa teha ka piiriametnikud, ütles Varhila.

Nakkushaiguste seadus ei anna Varhila sõnul samuti õigust nõuda kõigile riiki sisenejatele koroonatesti tegemist, see nõuab nakkushaiguste arsti eraldi hinnangut. Piiril pole ka piisavalt inimesi, kes inimesi testima hakkaks.

Kommentaarid
(Külastatud 4,900 korda, 1 külastust täna)