KUUM: Soome kehtestas karmid reisipiirangud, jääb vaid hädavajalik piiriületus, otsus jõustub keskööl vastu 27. jaanuari

Soome valitsus arutas täna reedel, 22. jaanuaril koroonaga seotud ohtusid ning otsustas, et piiriületus on edaspidi lubatud vaid hädavajalikel põhjustel. Otsus jõustub keskööl vastu kolmapäeva, 27. jaanuari.

Piiriületus on lubatud vaid logistika-, pääste-, meditsiini valdkonna töötajatele, samuti meedia esindajatele ja diplomaatidele. Lubatud on piiriületus pakilistes pereasjades nagu lapse sünd või abiellumine. Transiitliiklus on lubatud.

Otsus puudutab eriti piiriülest tööalast liikumist, mis jääb ära. Piiriületuse võimalused taastatakse niipea, kui selleks võimalus avaneb.

Lisaks piiratakse piirikogukondade vahelist liikumist, see puudutab piiriületust Rootsi ja Venemaaga.

Siseminister Maria Ohisalo ütles, et Euroopa haiguste kontrollikeskuse ECDC andmetel on koroona mutatsioonide leviku oht suur, mistõttu on piirangud õigustatud ja vajalikud. Eesmärk on piirata piiriülest liikumist.

Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles, et eesmärk on hoida nakatumiste tase võimalikult madalal, et kahju nii majandusele kui tervisele oleks võimalikult väike. Seetõttu on oluline piirata piiriülest liikumist ning kõiki tulijaid testida.

Arutelu jätkub esmaspäeval, mil arutatakse Soome-siseseid piiranguid.

Kommentaarid
(Külastatud 8,848 korda, 1 külastust täna)