KUUM: Saksamaal jätkuvad karmid koroonapiirangud aprilli alguseni

Saksamaal jätkuvad karmid koroonapiirangud kuni aprilli alguse ehk lihavõteteni, kuna kardetakse, et vastasel korral hakkab levima mutant-koroona.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles väljaande Bild info kohaselt, et karmid piirangud kestavad veel vähemalt 8-10 nädalat. Merkel ütles, et kui uue Briti tüve levikut ei suudeta piirata, siis on lihavõteteks 10-kordne hulk nakatumisi.

Saksamaal kehtestati koroonapiirangud 2. novembril ning neid karmistati detsembri keskpaigas. Saksamaal on võetud eesmärgiks tuua uute nakatumiste arv alla 50 peale 100 000 elaniku kohta 7 päeva jooksul (see vastab 25-le nakatumisele 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta, Saksa praegune 14 päeva tase on üle 300).

Suurbritannias levib praegu koroona mutatsioon B117, mis on ohtlik, kuna levib üle 50 protsendi kiiremi kui varasem viiruse variant. Saksa terviseaminister Jens Spahn tahab hakata lisaks tavalistele koroonatestidele tegema ka mutatsioonide tuvastamise teste, et tuvastada mutatsioonide levikut.

Lockdown – Merkel fordert: „Wir brauchen noch 8 bis 10 Wochen harte Maßnahmen”

Die britische Corona-Mutation bereitet Bundeskanzlerin Angela Merkel (66, CDU) große Sorge! „Wenn wir es nicht schaffen, dieses britische Virus abzuhalten, dann haben wir bis Ostern eine 10-fache Inzidenz”, sagte sie in einer internen Sitzung der Arbeitsgruppe Innen der Unionsfraktion, wie Teilnehmer BILD berichten. Sie warnte vor dramatisch explodierenden Infektionszahlen durch das in Großbritannien mutierte Corona-Virus.

Kommentaarid
(Külastatud 526 korda, 1 külastust täna)