KUUM: Portugal pani koroona Briti mutatsiooni leviku tõttu piiri kinni

Portugal pani alates eilsest, 28. jaanuarist kaheks nädalaks piiri kinni, et takistada kiiresti leviva Briti mutatsiooni levikut.

Portugali siseminister Eduardo Cabrita ütles, et piiri sulgemine 15 päevaks on mõeldud põhiliselt selleks, et Portugali elanikud välismaale ei sõidaks ja sealt viirust kaasa ei tooks. Teade tuli eile vahetult peale seda, kui Saksamaa teatas, et piirab inimeste sissesõitu Portugalist, Ühendkuningriigist, Lõuna-Aafrikast ja Brasiiliast, vahendab Portugal Resident.

Eile oli Portugalis taas uute nakatumiste rekord – 16 432 uut nakatumist, lisaks registreeriti päevaga 303 uut koroonasurma. Võrdluseks, eelmise kevade tipp oli Portugalis 1726 nakatumist 10. aprillil. Kevadine koroonasurmade päevane maksimum oli 37 surma 3. aprillil.

Portugalis Lissaboni ümbruses on ligi 50 protsenti uutest nakatumistest seotud kiiresti leviva Briti mutatsiooniga. Üle poole Portugali uutest koroonaga nakatumistest ongi praegu Lissabonis ja selle ümbruses. Uutest surmajuhtumitest ligikaudu pool on samuti Lissabonis ja selle ümbruses.

Portugali valitsus täpsustas, et piir pole päris kinni, hädavajalik piiriületus on siiski võimalik.

Portugal’s frontiers ‘close’ as Covid numbers scale new heights – Portugal Resident

The debate in parliament preceding the vote renewing Portugal’s State of Emergency has heard that frontiers are now closed for the next two weeks (see update below).

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)