KUUM: Piirid sulguvad taas Euroopas – Belgia keelustas vähemolulised reisid ja Prantsusmaa nõuab kõigilt negatiivset koroonatesti

Piirid sulguvad taas Euroopas, kui Belgia keelustas alates tänasest 27. jaanuarist vähemolulised reisid ja Prantsusmaa nõuab negatiivset koroonatesti kõikidest teistest Euroopa Liidu riikidest sisenejatelt. Saksamaa tahab viia lennuliikluse praktiliselt nulli.

Prantsusmaa ja Itaalia on ühed esimesed Euroopas, kes nõuavad kõigilt sisenejatelt negatiivset koroonatesti. Saksamaal kehtib tulijatele 10-päevase karantiini nõue, aga sealgi suunatakse teatud riikidest tulijad testi tegema, vahendab Daily Mail.

Liberaalses Rootsis pole üldse mingit karantiininõuet, seal ei pea isegi lennujaamas maski kandma. Šveitsis lähtutakse iga tulija puhul riigist, kust tullakse.

Hispaanias nõutakse tulijatelt samuti negatiivset koroonatesti. Belgias tahetakse reisikeeluga ära hoida olukorda, mis oli eelmisel aastal, kui suusareisijad tõid Alpidest viiruse kaasa.

Austrias ja Hollandis nõutakse tulijatelt 10-päevast karantiini, mida on võimalik lühendada negatiivse koroonatestiga.

Borders go back up in Europe with quarantines and compulsory tests

EU travel restrictions have gone beyond sealing off the UK and are now limiting movement on the continent France and Italy are among those requiring negative tests while Switzerland will start doing so next month It comes as Britain draws up a ‘red list’ of countries whose travellers will face 10 days of hotel quarantine Europe’s borders are closing once more with Belgium banning non-essential travel from today, France demanding negative tests from all EU visitors and Germany looking at ways to cut air traffic to ‘almost zero’.

Kommentaarid
(Külastatud 345 korda, 1 külastust täna)