KUUM: Nüüd on kindel – Inglismaa läheb mitmeks kuuks lukku nagu läinud kevadel – koolid suletakse ja inimesed aheldatakse kodudesse

Inglismaa läheb alates eelolevast keskööst mitmeks kuuks lukku, kehtestatakse sarnased piirangud nagu olid eelmisel kevadel koroona esimese laine ajal.

Lisaks kehtestatakse Inglismaal seni kõige kõrgem, piirangute 5. aste. Peaminister Boris Johnson teeb piirangud teatavaks õhtuses telepöördumises, vahendab Daily Mail.

Ühendkuningriigis tuvastati täna esmaspäeval, 4. jaanuaril viimase ööpäevaga 58 784 uut koroonaviirusega nakatumist ja registreeriti 407 koroonasurma. Nädalaga on nakatumiste arv kasvanud 42 protsenti. Uute karmide piirangute eesmärk on ohtliku koroona mutatsiooni leviku tõkestamine.

Koolid suletakse, aga õppetöö jätkub erivajadustega õpilastele ja neile, kelle vanemad ei saa töölt ära jääda. Õues toimuv kehaline tegevus on lubatud. Välisreisid keelatakse ära.

Ühendkuningriigis on mindud üle 50 000 nakatumise piiri päevas viimase nädala jooksul, mis tähendab, et piirangute leevendamine jõulude ajal suurendas nakatumisi.

Surmade arv oli 407, kasv nädalaga 14 protsenti, aga kuivõrd uusi nakatumisi on väga palju, võib prognooside ka surmade arvu kasvamist lähinädalatel. Eelmisel nädalal oli mitmel päeval üle 1000 koroonasurma päevas, nii hullu olukorda polnud isegi esimese laine ajal eelmisel kevadel.

Karmid piirangud kehtestatakse ka Šotimaal, kus inimesed suletakse kodudesse ning koolid suletakse esialgu kuni veebruarini. Wales’is loodetakse koolid avada järgmise paari nädala jooksul, aga oodatakse lisainfot koroona uue tüve kohta.

Boris Johnson says harsher Covid lockdown IS coming

Boris Johnson will decide whether to introduce stricter measures as he faces calls to bring in a lockdown Ex-health secretary Jeremy Hunt urged immediate closure of schools, borders with household mixing ban Matt Hancock said the tiers were no longer strong enough to deal with the mutant version of coronavirus

Kommentaarid
(Külastatud 432 korda, 1 külastust täna)