KUUM: Norras seostatakse koroonavaktsiini mitmete surmajuhtumitega

Norras on teahtud 23 teadet selle kohta, et koroonavaktsiin on seotud inimese surmaga, teatas sealne ravimiamet Legemiddelverket.

Neist juhtumitest 13 on hinnangulised. Andmed on neljapäeva, 14. jaanuari seisuga. Ametivõimude andmetel võivad surmad olla seotud koroona kõrvalmõjudega nagu palavik ja iiveldus. Norras on vaktsineeritud inimesid põhiliselt hooldekodudes.

Legemiddelverketi andmetel uuritakse põhjalikumalt neid juhtumeid, kus surm on saabunud mõne päeva jooksul peale vaktsineerimist. Norras on inimesi vaktsineeritud Pfizeri ja BioNTechi vaktsiiniga. Alustatud on vaktsineerimist ka Moderna koroonavaktsiiniga.

Covid-19 vaccination associated with adverse drug reactions in elderly people who are frail

All reports of suspected adverse reactions with fatal outcome following vaccination are carefully assessed. – The reports suggest that common adverse reactions to mRNA vaccines, such as fever and nausea, may have contributed to a fatal outcome in some frail patients, says Sigurd Hortemo, chief physician at the Norwegian Medicines Agency.

Kommentaarid
(Külastatud 1,135 korda, 1 külastust täna)