KUUM: Koroonatestid laienevad järgmisel nädalal Soome sadamatesse

Soomes käivitati alates tänasest reedest, 8. jaanuarist ulatuslik koroonatestimine Helsingi-Vantaa lennujaamas ning järgmisel nädalal laieneb testimine sadamatesse. Testi tegemine on jätkuvalt vabatahtlik.

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi info kohaselt on muutus võrreldes varasemaga ulatuslik. Kui varem tehti lennujaamas 700-800 testi päevas, siis nüüd kasvab maht 2000-2300-ni, vahendab Iltalehti.

Koroonatesti tegemine on tasuta ja see pole kohustuslik. Kuigi testi tegemine on vabatahtlik, lasevad inimesed end usinalt testida.

Testi pole vaja teha, kui inimesel on kaasas tõend negatiivse koroonatesti kohta, arstitõend COVID-19 läbipõdemise või vaktsineerimise kohta.

Sellise massilise testimisega tahetakse ära hoida Suurbritannias ning Lõuna-Aafrikas levivate koroonamutatsioonide jõudmist Soome.

Uus testimise mudel laieneb järgmisel nädalal sadamatesse.

Testauskapasiteetti kolminkertaistui Helsinki-Vantaalla – STM: laajennus tulossa ensi viikolla myös laivasatamiin

Päivittäinen testauskapasiteetti kolminkertaistui lentoasemalla. Testeihin osallistuminen on edelleen vapaaehtoista. Helsinki-Vantaan lentoasemalla käynnistyi perjantaina koronatestaustoiminnan laajentaminen. Jatkossa kaikki Suomeen saapuvat matkustajat pyritään testaamaan. STM:n valmiusjohtaja Pekka Tulokas kertoo, että muutos aikaisempaan on massiivinen. – Lentokentällä on 700-800 testattu päivittäin ja nyt kapasiteetti nousee 2000-2300 testiin päivässä. Kyseessä on iso logistinen muutos.

Kommentaarid
(Külastatud 2,648 korda, 1 külastust täna)