KUUM: Jaapani valitsus tahab olümpiamängud ära jätta

Jaapani valitsus on otsustanud seoses koroona levikuga ära jätta suveolümpiamängud, mis pidid toimuma juba 2020. aastal, aga mis lükati edasi 2021. aastasse.

Nüüd on võetud eesmärgiks mängud ära jätta nii, et Jaapani maine kahju ei saaks ja nii, et mänge saaks kunagi hiljem korraldada, vahendab The Times.

Rahvusvahelise olümpiakomitee juht Thomas Bach aga kinnitas, et mängud ära ei jää ja mingit plaani B pole olemas. Bach ütles, et praegu pole mingit põhjust arvata, et mängud ei alga 23. juulil nagu planeeritud. Mängud tulevad ohutud ja edukad, lisas Bach.

Jaapanis aga tahetakse mängud ära jätta. 80 protsenti jaapanlastest soovib küsitluse järgi mängud kas edasi lükata või üldse ära jätta. Variant on, et Jaapan saab mängude korraldamise õiguse 2032. aastal.

Japan looks for a way out of Tokyo Olympics because of Covid

The Japanese government has privately concluded that the Tokyo Olympics will have to be cancelled because of the coronavirus, and the focus is now on securing the Games for the city in the next available year, 2032. According to a senior member of the ruling coalition, there is agreement that the Games, already postponed a year, are doomed.

Kommentaarid
(Külastatud 329 korda, 1 külastust täna)