KUUM: Inglismaal valitseb kaos seoses koroona vastu vaktsineerimistega – arstid keelduvad teise süsti tegemisest

Inglismaal, kus möllab koroona muteerunud tüvi ja kus vaktsineerimisega tehti algust esimesena Euroopas keelduvad arstid patsientidele koroonavaktsiini teise süsti tegemisest, kuigi inimestele on seda lubatud ja ilma teise süstita ei pruugi vaktsiin mõjuda.

Segadus tuli Briti ravimiameti vahepealsest otsusest lubada vaktsineerida inimesi ainult üks kord, et sedasi hoida kokku vaktsiini, mis hakkab otsa lõppema. Selle sammuga loodeti vaktsineerida võimalikult palju inimesi vähemalt ühe doosiga, vahendab Daily Mail.

Siis aga valitsus muutis oma seisukohta ja nõudis inimeste kahekordset vaktsineerimist, kuna üks doos ei pruugi vajalikku kaitset anda. Arstid aga keelduvad kasutusel oleva Pfizeri ja BioNTechi vaktsiiniga inimeste teistkordsest süstimisest.

Briti ametivõimud on hoiatanud, et vaktsiini defitsiit võib kesta kuni kevadeni, mistõttu esimese süsti saanud inimesed ei pruugi teist süsti saada mitu kuud. Vaktsiini tootja juhendi järgi peab teise doosi saama 3 nädalat peale esimest.

Mõned asjatundjad aga leiavad, et kõige kasulikum on võimalikult palju inimesi vähemalt üks kord ära vaktsineerida. Arstide väitel ei suuda nad teist süsti teha, teades, et selle tõttu võib keegi jääda ilma oma esimesest süstist ja surra.

Inglismaa peaarst, professor Chris Whitty ütles, et koroonavaktsiini ühe doosi efektiivsus on 70-90 protsenti ehk kaitse saab nii palju vaktsineerituid, teise doosiga tõuseb efektiivsus 95 protsendini. Seetõttu on kasulikum vaktsineerida rohkem inimesi ühe doosiga, kui poole vähem kahe doosiga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,601 korda, 1 külastust täna)