KUUM: Inglismaa muutub vanglaks – välisreisid tahetakse keelata terveks aastaks

Koroona kiiresti levivate ja ohtlike mutatsioonide hirmus tahab Briti valitsus muuta välisreisid inimeste jaoks sisuliselt võimatuks. Selle peale kukkusid kivina turismi- ja lennufirmade aktsiad.

Esimeses järjekorras tahab Briti valitsus sisse viia korra, kus kõigilt tulijatelt nõutakse kohustuslikku 10-päevast karantiini hotellis omal kulul, nagu see on praegu korraldatud Austraalias, vahendab Daily Mail.

Austraalias on selline karm kord kehtinud juba aasta aega ja kardetakse, et sama kordub Ühendkuningriigis. Kardetakse, et Inglismaa lõigatakse sellega muust maailmast terveks aastaks ära.

Selle peale kukkusid kivina lennufirmade EasyJet, Ryanair ja British Airways emafirma IAG aktsiad. Peaminister Boris Johnson ütles piiranguid kommenteerides, et seda tehakse ennetavalt selleks, et ära hoida koroona mutatsioonide levikut, mis võib muuta vaktsiinid kasutuks.

Praegu soovitab Briti valitsus inimestel mitte kuhugi puhkama reisida. Reisid peaksid toimuma vaid äärmisel hädavajadusel.

Austraalia on juba hoiatanud, et karmid piirangud jäävad kehtima vähemalt terveks käesolevaks aastaks. Inglismaal tahetakse nüüd kasutusele võtta sarnane süsteem nagu on Austraalias, kus ei soovitata mitte kuhugi reisida.

Cabinet split over coronavirus hotel quarantine plans

Ministers are expected to make a decision tomorrow on the shape of tougher Covid rules for the UK’s borders Signs that the Government is preparing to announce that all arrivals must quarantine for 10 days in hotels Growing Cabinet support for blanket rather than targeted curbs to stop coronavirus variants

Kommentaarid
(Külastatud 1,132 korda, 1 külastust täna)