KUUM: Aafrikas võib hakata levima viirus X, mis on sama surmav nagu Ebola ja levib sama kiiresti kui koroona

Aafrikas on ühel inimesel tuvastatud salapärane haigus X, mis sarnaneb Ebola viirusega, aga inimese Ebola test oli negatiivne. Nüüd kardetakse, et uus viirus võib hakata levima sama kiiresti nagu koroona ning olla sama surmav nagu Ebola, mille puhul on suremus 50-90 protsenti.

Professor Jean-Jacques Muyembe Tamfum, kes oli Ebola viiruse avastamise juures 1976. aastal ütles, et uued ohtlikud viirused saavad alguse Aafrika vihmametsades, vahendab CNN.

Uus ohtlik viirus X avastati Kongo vabariigis. Inimesel oli hemorraagiline palavik ja kahtlustati Ebolat, aga Ebola test oli negatiivne.

Viirus X on praegu veel hüpoteetiline, aga see võib asjatundjate väitel saada reaalsuseks. Kui Ebola Aafrikas levima hakkas oli see samuti uus viirus ja suremus oli patsientide hulgas 88 protsenti. Inimeste vereproovid saadeti USA-sse ja Belgiasse, kus tuvastati usja kujuga viirus.

Professor Muyembe hoiatab teiste sarnaste viiruste eest, mis hüppavad loomadelt üle inimesele. Kollapalavik, gripi eri vormid, marutaud ja borrelioos on näited haigustest, mis kanduvad loomadelt üle inimesele, kas näriliste või putukate kaudu, ja mis on põhjustanud varem epideemiaid ja ülemaailmseid pandeemiaid.

Asjatundjate väitel liiguvad haigused üha rohkem loomadelt inimestele, kuna loomade elupaigad hävivad ja loomadega kaubitsetakse. Seal, kus suuremad loomad hävivad, hõivavad nende koha rotid, nahkhiired ja putukad.

SARS, MERS ja uus koroonaviirus SARS-CoV-2 on kõik koroonaviirused, mis on kandunud loomadelt inimestele. Arvatakse, et uus koroonaviirus on pärit Hiinast ja see esines algul nahkhiirtel.

In the Congo rainforest, the doctor who discovered Ebola warns of deadly viruses yet to come

Humanity faces an unknown number of new viruses emerging from Africa’s rainforests, according to the professor who helped discover Ebola. “We are now in a world where new pathogens will come out,” he says. “And that’s what constitutes a threat for humanity.”

Kommentaarid
(Külastatud 2,662 korda, 1 külastust täna)