Kurioosum: Soomes maksti mitu aastat palka ametnikule, kes mitte midagi ei teinud

Soomes on välja tulnud omapärane juhtum, kus riigi majandustehingute kontrolliameti (Valtiontalouden tarkastusvirasto) inspektorile maksti mitu aastat töötasu mitte millegi tegemise eest.

Sellega seoses on kontrolliameti juhile Tytti Yli-Viikarile tehtud hoiatus, kuna ta sõlmis 2016. aastal lepingu, mille kohaselt maksti ametnikule 2016. aasta lõpust alates nii osalist kui täispalka kuni 2018. aasta lõpuni. Mingeid töökohustusi ametnikul ei olnud, vahendab Iltalehti.

Lepingu kohaselt pidi ametnik jääma 2018. aasta augustist pensionile. Lepingu järgi polnud ametnikul kohustust ka töökohal kohal olla. Tal polnud õigust kasutada tööruume ega töövahendeid.

Ametnikul oli keelatud avalikkuses esineda, mis tähendab, et talle maksti vaikimise eest.

Valtiontalouden tarkastusvirasto maksoi yli kaksi vuotta palkkaa, jotta virkamies ei tekisi mitään

Eduskunnan oikeusasiamies antoi pääjohtaja Tytti-Yli Viikarille huomautuksen lainvastaisesta menettelystä. Virkamies sai kaksi vuotta palkkaa sillä ehdolla, että ei tehnyt mitään. Sopimuksen mukaan ylitarkastaja ei saanut tehdä töitä, esiintyä virkamiehenä tai viedä virkasuhteeseensa liittyviä asioita oikeuteen tai muiden viranomaisten käsittelyyn. Valtion taloudenhoidon tarkoituksenmukaisuutta valvovan viraston johtajat perustelivat sopimusta sillä, että työn tekeminen ei kuulu virkavelvollisuuksiin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,158 korda, 1 külastust täna)