Koroona uus tunnus: koroonakeel

Hispaania teadlased tegid kindlaks, et ligi pooltel koroonapatsientidel olid muutused keelel, kätel ja jalgadel. Igal neljandal esines nn koroonakeel, mis tähendab keele paistetust, haavandeid ja mügarikke.

Lisaks esines ligi 40 protsendil peopesade ja jalataldade paistetus ning lööve. Nüüd soovitavad Madriidi La Pazi ülikooli teadlased arstidel kontrollida patsientide suud ning käsi ja jalgu. Uuring avaldati väljaandes British Journal of Dermatology.

Uuringust lähtuvalt aitavad punetavad peopesad ja jalatallad ning keel kiiremini koroonat tuvastada.

Prevalence of mucocutaneous manifestations in 666 patients with COVID‐19 in a field hospital in Spain: oral and palmoplantar findings

A. Nuno‐Gonzalez Corresponding Author Departments of, Department of, Dermatology, Hospital Universitario La Paz, Madrid, Spain Facultad de Medicina, Universidad Autónoma de Madrid, Madrid, Spain Contribution: Conceptualization (lead), Data curation (lead), Formal analysis (equal), ​Investigation (lead), Methodology (lead), Project administration (lead), Supervision (lead), Validation (equal), Visualization (lead), Writing – original draft (lead), Writing – review & editing (lead) Search for more papers by this author P.

 

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,356 korda, 1 külastust täna)