Koroona-skandaal Soomes: Helsingi haiglajuht promos Lapimaa reisi

Soome on puhkenud uus koroonaskandaal, kuna Helsingi haiglajuht promos Lapimaa reisi. Selle peale küsitakse, kas Lapimaale sõit oli siis lubatud?

Asi sai alguse sellest, et Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) valdkonnajuht Maaret Castrén avaldas sotsiaalmeedias pildi, kus ta on Lapimaa reisil, HUS-i kirjaga müts peas.

Seda märkas tervishoiutöötajate ametiühingu Tehy juht Millariikka Rytkönen, kes esitas sotsiaalmeedias küsimuse: Kas see on siis soovitus Lapimaale sõita? Rytkönen lisas, et ta on ise järginud soovitust kodus olla.

Sissekandele on järgnenud palju kommentaare, sest paljud olid järginud sama soovitust pühade ajal kodus püsida. HUS-i juhtiv peaarst Markku Mäkijärvi oli detsembri keskel soovitanud kõigist reisidest loobuda.

Mäkijärvi ütles, et ta ei soovita pühade ajaks kuhugi mujale sõita. Selle asemel soovitas ta pühade ajal inimestele olla 10 päeva karantiinis. Ühtlasi soovitas Mäkijärvi mitte sõita Uusimaalt mujale Soome, seda siis näiteks sugulastega kohtuma. Ta hoiatas, et on näiteid, kus Uusimaalt on viidud viirus mujale Soome.

Castréni postitus oli eemaldatud sotsiaalmeediast täna reede õhtul. Castrén ütles Iltalehtile asja kommenteerides, et tegemist oli vaba aja reisiga ning pildi juures olnud kommentaar „PR-käik” tähistas seda, et tal oli HUS-i kirjaga müts peas.

Castrén ütles, et postitus oli mõeldud tema oma seltskonnale. Ta tahtis näidata, et kannab talle antud mütsi peas. Ta tahtis teada anda, et kuulub seltskonda ja kannab mütsi peas, kui suusatamas käib.

Castrén ütles, et on Lapimaal väiksel puhkusereisil, kuna terve sügis polnud saanud puhata. Ta lisas, et sõidab murdmaad ja kogub jõudu kevade tarbeks.

Uusimaal elav Castrén on Lapimaal koos kahe naabruses elava inimesega. Ta oli ka sügisel veetnud aega samas seltskonnas teistega eriti kohtumata. Lapimaal on nad majutuses kolmekesi koos.

Seltskond on majutatud Kaunispääl, mis asub Saariselkäst 4 kilomeetri kaugusel. Sõidetud on taksodega, mitte bussidega, ning näomaskid on olnud ees. Nad pole käinud baarides, siuusaliftides ega kohtunud teiste inimestega. Ivalosse sõideti lennukiga ja sealt edasi taksoga.

Sotsiaalmeedias avaldatud pildil on naine puhkepausi ajal, taustal on näha veel inimesi. Seltskond vahetas puhkepausi ajal riideid kuivade vastu. Kohvikusse mindi maskides ja teistega oli olemas vahemaa. Pärast söömist pandi maskid ette ja mindi uuesti suusarajale.

Veel ütles Castrén, et pole ise postitust sotsiaalmeediast eemaldanud ja ta ei tea, kes seda tegi. Ta ütles, et see ei tohiks olla mingi saladus, et inimesed ringi liiguvad.

Kommentaarid
(Külastatud 529 korda, 1 külastust täna)