Koroona mutatsiooniga hädas olev Portugal sulges koolid

Portugalis levib ohtlik koroona Briti mutatsioon, mis on palju nakkavam. Kuigi Portugalis on suletud enamus poodidest ja asutustest, levib virus ikka edasi. Viimases hädas otsustati täna sulgeda kõik koolid.

Briti mutatsiooniga nakatumised moodustavad praegu 20 protsenti Portugali uutest nakatumistest, aga kardetakse, et paari nädala pärast on see protsent juba 70, vahendab Politico.

Eile kolmapäeval tuvastati ligi 10 miljoni elanikuga Portugalis rekordilised 14 647 uut koroonaga nakatumist. Portugali katoliku kirik andis teada, et lõpetab alates laupäevast jumalateenistused.

Möödunud nädalal kehtestati Portugalis karmid piirangud, kus suleti enamus poodidest ja asutustest. Siis oli jutt, et koole kinni ei panda, kuna ei taheta ohverdada lapsi koroona altarile. Nüüd aga ei jäänud muud üle, kui sulgeda ka koolid.

Portugali haiglad tegutsevad võimete piiril, koroonasurmade arv on nädalaga kasvanud kaks korda. Koroonapatsientide ravimisega tegelev portugali arst Ricardo Baptista Leite kirjutas sotsiaalmeedias, et ta pole varem kunagi näinud nii paljusid inimesi korraga suremas. „Valu ja kannatused on väljakannatamatud. Me ei suuda midagi teha. Käib sõda ja me oleme seda kaotamas,” märkis Baptista Leite.

Portugalis süüdistatakse nakatumiste kasvus valitsust, mis lasi jõulude ajal piiranguid lõdvemaks. Samuti on valitsust kritiseeritud liiga aeglase reageerimise pärast viiruse levikule.

Portugal shuts schools in bid to stem coronavirus surge

LISBON – The Portuguese government on Thursday announced the closure of schools and universities in an effort to stem a COVID-19 resurgence that has pushed the country to the top of global infection rankings. “Despite extraordinary efforts by schools to function normally during this crisis …

Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)