Kole lumekaos Soomes: laps jäi Espoos lund vedanud veoki alla

Soomes valitseb täna teisipäeval, 12. jaanuaril suure lumesaju tõttu kaos. Soome lõunaosas on olnud ohtralt plekimõlkimisi, Espoos jäi lund vedanud veoki alla laps.

Lund oodatakse 30-40 sentimeetrit, kohati lausa pool meetrit. Nii suurt lumesadu pole Soome lõunaosas tükil ajal olnud. Tuule tõttu võivad olla hanged isegi kõrgemad, vahendab Iltalehti.

Üle 30 sentimeetri lund ööpäevas tähendab tõsiseid väljakutseid nii lumekoristusele kui transpordile. Espoos jäi kella 12 ajal päeval alla 15-aastane laps lund vedanud veoki alla. Õnnetus juhtus, kui mitu noorukit läks peatunud veoki eest mööda ja üks noorukitest libises veoki alla. Samal ajal hakkas veok liikuma ning nooruk kiilus selle alla kinni.

Õnneks auto rattad lapsest üle ei sõitnud. Kannatanu viidi lastehaiglasse kontrolli. Õnnetus juhtus Espoos Soukka piirkonnas. Õnnetuskoht oli Espoonlahdentie 2 juures bussipetusest algava kergliiklustee peal. Kohale kutsuti hulgaliselt pääste- ja politseiüksusi.

Politsei uurib asja kui liikluse ohustamist ja kehavigastuse tekitamist.

Lapsi jäi lumikuorma-auton alle Espoossa – poliisi on saanut pelkästään Itä-Uudellamaalla 50 ilmoitusta lumikaaoksesta

Laajan saderintaman ennustetaan tuovan lunta vuorokauden ympäri eteläiseen Suomeen. Iltalehti seuraa tässä jutussa tilanteen kehittymistä. Yön aikana voimistunut lumipyry etenee lännestä itään eteläisessä Suomessa vaikeuttaen samalla liikennettä ympäri maan etelä- ja keskiosia. Meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta kertoo lunta satavan 30-40 senttimetriä, paikoin jopa puoli metriä. – Tuuli voi kinostaa lunta huomattavasti korkeammaksikin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,365 korda, 1 külastust täna)