Kas käisid aastavahetusel Levil? Neis paigus käisid turistid, kel oli koroona

Kahel aastavahetusel Levil puhkamas käinud turistil tuvastati koroona pärast seda, kui nad kodukohta naasesid. Nad võisid teisi inimesi nakatada.

Lapi ravipiirkonna peaarst Markku Broas ütles, et viimase nädala jooksul on Levil tuvastatud kokku 5 koroonaga nakatumist. Kaks väljastpoolt tulnud turisti said oma nakatumisest teada peale koju naasmist, vahendab MTV.

Broase väitel võis nakkusega kokkupuude toimuda Gondola söögikohas 30. detsembril kell 13.30–14.30, samuti 31. detsembril söögikohas Hook kell 17–19 ja Bar Ihkus kell 19–22.

Kolm ülejäänud turisti said oma nakatumisest teada Levil olles. Nende puhul on kõik nakkusega kokku puutunud isikud suudetud välja selgitada.

Levil toimunud peod on tekitanud Soomes palju kõneainet, kuna nende kohta on sotsiaalmeedias levinud videomaterjali. Videost on näha, kuidas kehtestatud nõetest ei peetud kinni: distantsi ei hoitud ja inimesed laulsid kooris karaoke saatel ilma näomaskideta. See, kui palju aastavahetuse peod uusi nakatumisi kaasa tõid selgub hiljem.

Lapimaal on praegu nakatumisi vähe ja piirkond on piirangute baastasemel. Broas ütles, et kõik uued nakatumised on maakonda sisse toodud: nakkus on tuvastatud Lapimaale tulnud turistidel või väljaspool käinud kohalikel elanikel. Piirkonnas tuvastati eelmisel nädalal kokku 16 koroonaga nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 437 korda, 1 külastust täna)