Joe Biden vannutati USA presidendiks ja hakkab kohe kurssi muutma – tuleb maskikohustus

Joe Biden vannutati täna 20. jaanuaril 2021 püssitorude ees ja ilma rahva osaluseta USA 46. presidendiks. Ta hakkab kohe riigi kurssi muutma – tuleb maskikandmise kohustus riigiasutustes, moslemite sissesõidupiirang tühistatakse, Mehhiko piirimüüri ehitus lõpetatakse, hakatakse taas migrante lihtsamalt sisse laskma ning liitutakse uuesti Pariisi kliimaleppe ja Maailma terviseorganisatsiooniga WHO.

Biden on vasakpoolsete vaadetega, mis tähendab, et pooldab riigi karmi käe poliitikat, millele ameerika rahvas valimistel oma toetuse andis. Trumpi ajal nauditud vabadused on sellega läbi saamas.

Bidenilt oodatakse lisaks maksukoormuse tõusu ja raha suuremat ümberjagamist. Biden lubas enne valimisi koroona välja juurida, mis omakorda tähendab karme piiranguid ja survet majandusele.

Enne valimisi lubasid demokraadid ka politsei laiali saata, aga tegelikkus on vastupidine – kontrolli ja valvet suurendatakse. Pealinnas Washingtonis on kehtestatud liikumiskeeld ja linn on politsei ning sõjaväe valve all.

Kommentaarid
(Külastatud 431 korda, 1 külastust täna)