Järgmisel nädalal tuleb Soomes juurde 15-20 cm lund, jääle ei soovitata minna

Järgmisel nädalal sajab Soome lisaks praegusele juurde veel 15-20 cm lund. Kuivõrd lumikate on paks ja jää selle all õhuke, ei soovitata jääle minna.

Nädala algul on ilm pilves ja kergelt külmetab. Lund hakkab sadama neljapäeval. Soome põhjaosas on oodata külma 20 kraadi ringis, lõunaosas 10 kraadi, vahendab Yle.

Koos madalrõhkonnaga tugevneb tuul. Kolmapäeval ja neljapäeval on teeolud kehvad. Lund võib tulla Soomes Tamperest lõuna pool 15-20 sentimeetrit. Nädala lõpus külm taandub ja võimalikud on soojakraadid.

Soome merepiirivalve on mures inimeste liikumise pärast jääl. Kuivõrd lumikate on paks ja jää õhuke, siis ei soovitata jääle minna. Kui jääle on vaja minna, tuleks seda teha väga aeglaselt ja ettevaatlikult, pidevalt kepiga jää paksust kontrollides.

Ensi viikolle on luvassa uusi myräkkä, 15-20 senttiä lisää lunta – merivartiosto vetoaa: “Älä mene jäälle”

Alkuviikoksi on tiedossa pilvistä säätä ja maltillisesti pakkasta. Torstaina tulee taas lunta. Kovimmat pakkaset ovat hellittäneet Suomessa. Maan etelä- ja keskiosissa varoitetaan liukkaasta kelistä, sillä sää on lauhtunut paikoin nopeastikin. Esimerkiksi Vihdissä oli sunnuntain vastaisena yönä vielä 27,5 astetta pakkasta, mutta iltapäivällä pakkasta oli enää kymmenkunta astetta, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Kommentaarid
(Külastatud 2,032 korda, 1 külastust täna)