Imede ime: turule tulid tuunitavad prillid

Turule on tulnud muudetava tugevusega prillid ehk VOY Glasses, mis maksavad vaid 79 dollarit (65 eurot) ja millel saab tugevust sättida vahemikus -5 kuni +2 dioptriat.

Prillid, mis said käesoleval nädalal 2021. aasta innovatsiooniauhinna võimaldavad kerge vaevaga muuta kaugele vaatamise prillid lugemisprillideks. Seega kaob inimestel vajadus kaasas kanda mitut paari prille, vahendab Daily Mail.

Teravuse sättimine käib prilliraamil oleva kahe rõnga abil, umbes samamoodi nagu binonklil sätitakse teravust. Prillid on välja mõeldud USA-s San Franciscos.

Prillides kasutatakse Nobeli füüsikspreemia laureaadi Luis Walter Alvarezi 1960ndatel aastatel leiutatud tehnoloogiat. Sama tehnoloogiat kasutatakse ka mobiiltelefonide kaamerates ja meditsiiniseadmetes.

VOY prolle müüakse nii tavaliste kui päikseprillidena.

‘Tunable’ spectacles adjust their strength with the turn of a dial

The VOY Glasses feature a small dial at the base of each arm Wearers can simply turn these dials to adjust the strength of the lenses The $79 glasses can change focus from -5 to +2 in a matter of seconds This week, the glasses were awarded the 2021 Innovation Award in the Wearable Technology category at the Consumer Electronics Show (CES) It’s a struggle that many spectacle-wearers face on a daily basis, but the days of fumbling around for your reading glasses could soon be a thing of the past, thanks to a new pair of ‘tunable’ glasses.

Kommentaarid
(Külastatud 889 korda, 1 külastust täna)