Hull lugu: Soomes haigestusid koroonasse vanur ja haiglaõde, kes olid saanud vaktsiinisüsti

Soomes Tampere hooldushaiglas haigestusid koroonasse vanur ja haiglaõde, kes olid saanud ühe vaktsiinisüsti. Kokku on haiglas nii patsientidel kui meedikutel 112 nakatumist, 13 patsienti on surnud.

Haiglas möllab koroona vaatamata sellele, et esimestest nakatumistest on möödas juba kuu aega. Asjatundjad on hämmingus, kuidas saab epideemia haiglas nii kaua aega kesta, vahendab Yle.

Tampere Rauhaniemi haiglas alustati vaktsineerimistega juba eelmise, 2020. aasta lõpus. Haiglas on detsembri algul puhkenud epideemia käigus surnud 13 patsienti. Nakatumisi on nii patsientidel kui meedikutel kokku 112.

Haiguse peiteperiood on 1-14 päeva, haigusnähud ilmnevad 4-5 päeva alates nakatumisest.

Soome terviseameti veebis on öeldud, et immuunsüsteem reageerib kohe peale vaktsineerimist. Kooroonavaktsiini antakse kaks doosi. Peale esimest süsti on vaktsiinide efektiivsus olnud ligi 50 protsenti enne teise süsti saamist, ehk 3-4 nädalat peale esimest süsti.

Vanhusten sairaalassa kaksi koronarokotteen vasta saanutta ehti saada tartunnan: Jo 13 potilasta kuollut

Tartuntoja on Rauhaniemen sairaalassa Tampereella todettu potilailla ja henkilökunnalla yhteensä 112. Vanhusten sairaalan koronaepidemia jatkuu yhä Tampereella, vaikka ensimmäisistä tartunnoista on yli kuukausi aikaa. Rauhaniemen sairaalassa on menehtynyt yksi koronatartunnan saanut potilas. Lisäksi seulonnoissa on todettu yksi uusi tartunta sekä henkilökunnan jäsenellä että potilaalla. Molemmat heistä olivat saaneet jo ensimmäisen rokotteen.

Kommentaarid
(Külastatud 2,167 korda, 1 külastust täna)