Hiina ei lasknud Maailma terviseorganisatsiooni esindajaid riiki sisse, et uurida koroonaepideemia puhkemist

Maailma terviseorganisatsiooni WHO esindajad pidid sel nädalal minema Hiinasse Wuhani, et uurida koroonaepideemia puhkemise allikaid, aga neid ei lastud riiki sisse.

Hiina teatas sellest viimasel minutil, nii et mõned WHO asjatundjad olid juba Hiina poole reisi alustanud ja teised pidid viimasel minutil oma reisi katkestama. WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus oli seetõttu eile teisipäeval väga kuri ja ütles, et on Hiinas pettunud, vahendab Daily Mail.

Varem on WHO-d süüdistatud kokkumängus Hiinaga seoses koroonaga, kuna WHO ei andnud piisavalt vara hoiatust koroona kohta ja seetõttu pääses viirus maailmas levima.

Hiinasse pidi kohale minema 10-liikmeline WHO grupp, et uurida koroonaepideemia puhkemise põhjuseid. WHO esindajad on sissepääsu oodanud aasta otsa ja käesoleval nädalal pidi avanema selleks võimalus. Reis jääb aga ära, kuna Hiina ei suutnud dokumente korda ajada.

Koroonaviirus tuvastati Hiinas Wuhanis 2019. aasta lõpus, kust see üle maailma laiali levis. Hiina võimud aga ei taha seda tunnistada ja väidavad, et koroona sai alguse hoopis kusagilt mujalt.

Arvatavalt pääses viirus levima Wuhanis asuvast viroloogia laborist, mis on Hiinas ainus asutus, kus uuriti SARS-i ja muid koroonaviiruseid. Ühtlasi tegeldi seal koroonavaktsiini väljatöötamisega. Spekuleeritakse, et selles sõjaväelises laboris võidi SARS-i baasil välja töötada biorelva, mis aga laborist välja pääses.

China denies entry to team of WHO coronavirus investigators

Head of WHO said he was ’disappointing’ the experts did not yet have permission A 10-person team of WHO experts is expected to arrive in China this week They have been given the task of investigating the origins of the coronavirus Mission comes a year after Covid-19 outbreak started, believed to be from China Origins remain bitterly contested, lost in a fog of recriminations and conjecture China has denied entry to a team of World Health Organisation (WHO) experts who were due to arrive in the country to investigate the origins of the coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,545 korda, 1 külastust täna)