Helsingisse saabus eile laevaga Tallinnast 6500 reisijat

Seoses piiriületuse piirangutega alates tänasest kolmapäevast, 27. jaanuarist saabus eile teisipäeval Tallinnast Helsingisse 6500 reisijat.

Enamus tulijatest olid eestlased, kes saabusid Länsisatamasse. Alates tänasest on Eesti ehitajate tulek Soome piiratud. Piirang on jõus kuni 25. veebruarini, vahendab Helsingin Uutiset.

Pühapäeval, 24. jaanuaril saabus Helsingi sadamate kaudu Soome 4815 isikut ja esmaspäeval, 25. jaanuaril 3782 isikut.

Lisaks Länsisatamale võtavad reisijaid vastu Vuosaari ja Katajanokka sadamad. Koroona-aja tavaline reisijate hulk suunal Tallinn-Helsingi on olnud 17 000-20 000 reisijat nädalas.

Helsingi linnavalitsuse terviseteenuste juhataja Leena Turpeinen ütles, et testi lasi sadamas teha väga vähe inimesi. Koroonatest on reisijatele vabatahtlik. Turpeinen ütles, et testima läksid vaid mõned üksikud reisijad ehk alla 10 inimese sadama kohta päevas.

Enne tänast 27. jaanuari on alates suvest olnud sadamas nõustamine, mille kaudu on saanud minna koroonatesti tegema. Lisaks on teste tehtud katseliselt laevadel, aga testi lasi teha vaid 16,6 protsenti reisijatest. Reisija saab testi tulemuse kätte keskmiselt 15 tunni jooksul, aga igal juhul vähem kui ühe ööpäeva jooksul.

Testi tulemus tuleb SMS-sõnumi kaudu. Kui see on positiivne, võetakse isikuga kohe ühendust, küsitakse tervise järele ja antakse juhised isolatsiooni kohta. Lisaks alustatakse kontaktsete jälitamisega ehk küsitakse, kellega nakatunud isik on kokku puutunud. Nende isikutega võetakse samuti ühendust ja määratakse karantiini.

Täna kolmapäeva hommikul oli Helsingi sadamas 15 juhtu, kus polnud selge isiku Soome sisenemise põhjus. Piirivalvurid selgitasid näiteks seda, kas nad tulevad Soome sellisele tööle, mis on oluline ühiskonna või varustuskindluse koha pealt. Kui Soome sisenemise tingimused pole täidetud, siis saadetakse isikud tagasi.

Viimane Tallinnast eile väljunud laev jõudis Soome täna kell 00.30 ehk pool tundi pärast uue korra jõustumist. Soome piirivalve esindajad olid Tallinna sadamas inimesi juhendamas ja selle põhjal otsustas 43 inimest Soome sõitmisest loobuda. Nõnda muudeti piiriületus Soomes sujuvamaks.

Helsingin Länsisatama sumppuuntui virolaisista – peräti 6500 matkustajaa tuli tiistaina laivoilla, vain muutamat kävivät koronatestissä

Helsingin satamiin saapui tiistain aikana peräti lähes 6 500 matkustajaa, joista valtaosa oli virolaisia, jotka saapuivat Länsisatamaan. Syy selvään piikkiin matkustajamäärissä viime päivinä on se, että maahantulon rajoituksia kiristettiin Suomessa viime yönä eli 27. tammikuuta kello 00.00 alkaen. Kiristyneiden rajoitusten tultua voimaan Suomeen saapuvassa liikenteessä Schengen-alueen sisärajoilla sallitaan vain välttämätön työmatkaliikenne, eli yhteiskunnan toimivuuden ja huoltovarmuuden kannalta merkittävä työmatka Suomeen.

Kommentaarid
(Külastatud 4,744 korda, 1 külastust täna)