Helsingis on kukkunud katuselt alla vähemalt kaks lumelükkajat ja sattunud operatsioonile

Paks lumi ja järsult soojenenud ilm on põhjustanud majade katustelt suurte lumemassiivide varisemist, mis ohustab jalakäijaid.

Lisaks lumele on räästa alla tekkinud jääpurikad, mis samuti inimesi ohustavad. Helsingi Töölö haigla traumaosakonnas on viimase paari lumise nädala jooksul ravitud vähemalt kahte inimest, kes on kukkunud katuselt alla lumelükkamise käigus, vahendab Iltalehti.

Mõlemad alla kukkunud inimesed said operatsiooni nõudva vigastuse. Praegune olukord aga erineb varasematest sarnastest aastatest, mil vigastusi on olnud rohkem. Samas on võimalik, et vigastusi on olnud rohkem, aga need on olnud kergemad ja pole kirurgilist sekkumist nõudnud.

Lumelaviini alla pole tänavu keegi jäänud. Sarnane juhtum oli 2012. aastal Helsingis Taka-Töölös, kui katuselt kukkunud lume alla jäi keskealine naine, kes suri. 2011. aasta jaanuaris jäi Helsingis Hakaniemis mees katuselt kukkunud jääkamaka alla ja suri.

Helsingi kinnisvarahooldusfirmad peavad jälgima, et lumi oleks katustelt alla lükatud.

Ainakin kaksi lumenpudottajaa joutunut leikkaukseen pudottuaan katolta Helsingissä

Suuri lumimäärä ja äkillinen suojakeli on aiheuttanut talojen katoilla olevien lumimassojen putoamista, joka voi vaaratilanteita jalankulkijoille. Suuri lumimäärä ja äkillinen suojakeli saattavat pudottaa lunta rakennusten katoilta. Putoavan lumen lisäksi talojen räystäisiin on kertynyt jääpuikkoja, jotka voivat pudotessaan aiheuttaa vaaratilanteita.

Kommentaarid
(Külastatud 923 korda, 1 külastust täna)