Hea teada: populaarne laste arvutimäng Roblox pole nii süütu kui paistab

Lapsevanematele teeb muret, et populaarne laste arvutimäng Roblox pole nii süütu kui paistab. Mängus on küll palju lastepäraseid tegelasi, aga seal varitsevad lapsi pedofiilid ja ekstremistid.

Samuti on vanemad täheldanud, kuidas lapsed on mängus järgi teinud seksi ning osalenud mõrvades, vahendab Daily Mail.

Üks ema märkas, et tema 8-aastane laps, kes iPadis seda mängu mängis, vaatas, kuidas kaks meestegelast seisid paljalt, genitaalid püsti. Kõrval oli ka üks naistegelane, samuti alasti, kellega seksi järgi tehti.

Roblox on oma olemuselt mängude platvorm, kus on ligi 50 miljonit eri mängu. Tegemist on maailmas hetkel kõige popima laste meelelahutusega. Äppi on kerge installida ning sellel on avalehel Lego-sarnased tegelased, mis äratavad usaldust.

Robloxi populaarseimad mängud on näiteks Adopt Me!, mis võimaldab hankida virtuaalseid lemmikloomi nagu ükssarvikud. Samuti on popp mäng Royale High, mis on kool, kus tegelased saavad käia.

Äpi saab alla laadida tasuta, aga selles kehtib oma raha Robux, mille eest saab osta täiendusi. Robloxi äpp võimaldab lastel omavahel suhelda, aga samas on see ka ohtlik, kuna see annab võimalused pedofiilidele ja teistele, kes tahavad lapsi ära kasutada.

Robloxi esindajad aga väidavad, et teevad kogu aeg jõupingutusi selleks, et säilitada laste jaoks turvalist mängukeskkonda.

Dark side of the addictive game so many children can’t stop playing

In the UK, 1.5 million children are using online entertainment forum Roblox James Bore fears some are targeted by paedophiles or prey to being radicalised Lisa Deacon, 33, found her daughter, eight, watching characters simulating sex Mel Sims, 48, says her daughter had nightmares from games involving murder Tip-toeing into her eight-year-old daughter Emily’s bedroom, Lisa Deacon was expecting to find her little girl sleeping soundly.

Kommentaarid
(Külastatud 718 korda, 1 külastust täna)