Hea teada: Mis kulud on Soomes välja üüritava korteri remondikulud?

Soome maksuportaalile Taloustaito esitati küsimus välja üüritavas korteris 2020. aasta augustis-septembris tehtud köögiremondi kohta. Arve esitati novembrikuus. Üürnik asus korterisse elama 1. oktoobril 2020. Kas antud juhul võib remondikulud üüritulust maha arvata?

Vastab maksujurist Merja-Liisa Huolman-Lakari:

Ei või, sest remondikulusid ei saa üüritulust maha arvata, kuna remonti on tehtud enne korteri üürile andmist.

Peale korteri ostu ja enne välja üürimist tehtud kulud liidetakse korteri soetamisega soetud kuludele, olenemata sellest, millise remondiga on tegu.

Kõrgema halduskohtu otsuse (KHO 2003:21) kohaselt on enne korteri välja üürimist tehtud kulutused korteri soetamisega seotud kulutused, mida arvestatakse kahjumi või kasumi hulka siis, kui korterit müüma hakatakse.

Kui aga korteri müügitulu puhul arvestatakse eelduslikku kulu (20 protsenti või 40 protsenti), siis ei arvestatakse sisse üldse remondikulu. Eeldusliku kulu puhul on kasum alati kas 60 või 80 protsenti müügihinnast. Sellisel juhul ei tohi müük olla kahjumlik.

Pärast üürniku sissevõtmist tekkinud kulud saab üüritulust maha arvata.

Kommentaarid
(Külastatud 449 korda, 1 külastust täna)