Euroopa juhid otsustasid, et piirid peavad jääma avatuks

Euroopa Liidu juhid otsustasid eile neljapäeval, et piirid peavad jääma avatuks. Samas ollakse nõus vähemolulise piiriületuse piiramisega.

Euroopas tahetakse ära hoida olukorda, mis oli eelmise aasta kevadel, kus enamus riike ühepooleselt piirid sulesid. Eile neljapäeval otsustasid Euroopa Liidu juhid videokonverentsi vahendusel, et piire kinni ei panda, küll on aga võimalik piirata vähemolulist piiriületust, vahendab Politico.

Praegu on seoses koroona mutatsioonide levikuga tekkinud samuti surve piiride sulgemiseks, seda tahetakse aga vältida.

Euroopa Liidu juhid otsustasid ka seda, et praegu on veel liiga vara selleks, et anda vaktsineeritud inimestele võimalus vabalt reisida. Praegu saab vaktsineerimise tõendeid kasutada kui meditsiinilisi dokumente, mitte kui reisidokumente. Mõned riigid nõuavad praegu tulijatelt negatiivset koroonatesti.

Praegu loodetakse Euroopas selle peale, et viiruse levikut on võimalik piirata vähemolulise reisimise piiramisega ning piirid on võimalik hoida lahti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,517 korda, 1 külastust täna)