Ettevaatust! Soomele on lähenemas uus suur lumetorm

Soomes oli teisipäeval, 12. jaanuaril lumetorm, mis tekitas riigi lõunaosas kaose. Nüüd on käesoleva nädala neljapäeval, 21. jaanuaril oodata samasugust sadu.

Nädal tagasi sadas ööpäeva jooksul maha kohati pool meetrit lund. Nüüd läheneb edela poolt uus sajuala. Ööl vastu neljapäeva hakkab tuiskama, vahendab Iltalehti.

Lumesadu on oodata üle terve Soome, lõunaosast kuni Põhja-Pohjanmaa ja Kainuu maakondadeni välja. Lund ei tule küll enam niipalju kui nädal tagasi, aga tuiskab. Lund võib juurde tulla 20 sentimeetri jagu. Tuulega aga võivad hanged kohati kasvada üsna suureks.

Soome edelarannikul võib neljapäeval tulla ka vihma. See muudab teed libedaks ja liiklusolud eriti raskeks. On võimalik, et sajab jäävihma.

Kui lund on palju ja sajab vihma peale, siis see jäätub. Suurem pakane on sellega Soome lõunaosas möödas ja seda pole ka ette näha. Reedel võib Soome lõunaosas sadada ka lörtsi. Õhutemperatuur on Soome lõuna- ja lääneosas kas nullis või kuni mõni kraad sooja.

Soome keskosas on aga nädala lõpupoole oodata suuremat lumesadu. Lapimaal jätkub aga talv ja seal on külma 10-20 kraadi.

Suomeen saapumassa seuraava sakea pyry – “Ei tämä mikään tavallinen lumisade ole”

Forecan meteorologi Juha Föhr sanoo, että sää huononee loppuviikosta. Suomeen saapui tiistaina 12.1.2021 lumisadealue, joka aiheutti Etelä-Suomessa lumikaaoksen. Nyt Suomea lähestyy torstaina uusi lumipyry. Osa sateista voi tulla tällä viikolla vetenä, mikä aiheuttaa huonoa ajokeliä. Talvi tuli Etelä-Suomeenkin viikko sitten tiistaina. Lunta satoi vuorokauden aikana paikoittain jopa puolisen metriä.

Kommentaarid
(Külastatud 4,532 korda, 1 külastust täna)