Eestist Soome oli täna teisipäeval suur tung – täna on viimane päev, mil saab Soome tööle veel vabalt sõita

Eile ja täna oli Tallink Silja laevadel mitmekordne reisijate hulk võrreldes eelmise nädalaga. Soomest väljuval suunal reisijaid polnud, küll aga oli palju reisijaid Eestist tulnud laeva peal.

Soome valitsus piirab riiki sisenemist alates homsest kolmapäevast. Piiriületus on lubatud vaid vältimatu, näiteks ühiskonna tegevuse ja varustuskindluse seisukohalt oluliste tööreiside puhul, vahendab Helsingin Sanomat.

Piirangud on jõus vähemalt kuni 25. veebruarini. Eestist Soome tulnud inimesed rääkisid, et kasutasid veel võimalust, mil saab seoses tööga vabalt sõita. Nad kavatsevad Soome jääda kuuks ajaks. Selline olukord on tuttav juba eelmisest kevadest, seetõttu suuremat üllatust ei olnud.

Laevadel on sel nädalal olnud palju rohkem reisijaid. Näiteks eelmisel teisipäeval oli õhtul Helsingisse saabunud laeval 200 reisijat, täna oli neid 900. Alates homsest kolmapäevast aga kukub reisijate arv kivina. Homme saabub Soome sama laevaga vaid ligi 30 reisijat.

Viking Line’i laevadel nii suurt kasvu polnud, seal on reisijate arv kasvanud 10-15 protsenti. Eckerö Line ei märganud mingit tõusus, seal on iga laeva peal olnud keskmiselt 300 reisijat.

Rajoitukset | Uudet rajoitukset hämmentävät Virosta Suomeen saapuvia ulkomaalaisia: “Otin varman päälle ja tulin jo tänään”, sanoo vuosia Suomessa työskennellyt nainen

Tiistaina moni Suomessa työskentelevä virolainen pääsi viimeisen kerran vapaasti Suomeen. Esimerkiksi Tallink Siljan alkuviikon matkustajamäärät ovat viime viikkoon verrattuna moninkertaiset. Länsiterminaali on tiistaina iltapäivällä hiljainen, eikä lähtevien terminaalissa ole kuin kourallinen ihmisiä. Iltapäiväkolmen jälkeen satamaan saapuu laiva, jonka matkustajat jonottavat pääsyä rajatarkastukseen. Jonotusta säestävät kuulutukset, jotka kertovat terveysturvallisuusohjeet neljällä kielellä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,570 korda, 1 külastust täna)