Eesti peaminister palub Soome peaministrit piir Eestiga lahti hoida

Eesti peaminister Jüri Ratas rääkis tänases telefonikõnes Soome ametikaaslase Sanna Mariniga piiriülesest liikumisest ning vajadusest töö ja õpingutega seotud reisimine kahe riigi vahel võimalikult avatud hoida.

„Eestile on väga oluline, et tööränne Eesti ja Soome vahel jätkuks, see on tähtis mõlema riigi majandusele. Eesti Terviseamet ja Sotsiaalministeerium esitavad Soome valitsusele konkreetsed ettepanekud selleks, kuidas teha piiriülene töö ja õpingutega seotud liikumine kahe riigi vahel võimalikult turvaliseks. Selleks peaksid Eesti ja Soome mõlemad kindlustama laevadel tasuta testimise ja testitulemusi omavahel jagama,“ ütles Ratas.

Peaministrid rääkisid veel koroonaviiruse levikust mõlemas riigis ning vaktsineerimise käigust ja vajadusest vaktsiinitarneid suurendada.

Ratas tänas Sanna Marinit suurepärase koostöö eest oma ametiajal.

Kommentaarid
(Külastatud 3,347 korda, 1 külastust täna)