Briti haiglaõde haigestus koroonasse 3 nädalat peale vaktsineerimist – immuunsuse tekkimine võib võtta kaua aega

Briti haiglaõde on pahane, kuna haigestus koroonasse 3 nädalat peale vaktsineerimist Pfizer/BioNtechi vaktsiiniga eelmise aasta detsembrikuus.

Walesi Hywel Dda haiglas töötav õde rääkis, et nakatus ajal, mil ootas vaktsiini test doosi. Talle öeldi vabanduseks, et vaktsiinid ei anna 100-protsendilist kindlust haigestumise vastu, aga haigus kulgeb kergemal kujul, vahendab BBC.

Haiglaõde rääkis, et on väga pahane ja mures, kuna oli lasknud end vaktsineerida just seepärast, et vältida haigestumist. Ta ütles, et vaktsiin andis talle algul turvatunde ja ta arvas, et see on õige asi tema pere jaoks, aga selle asemel lõi vaktsiin hoopis petliku turvatunde.

Õde rääkis, et talle oli seletatud, et immuunsus tekib 10 päeva pärast vaktsineerimist. Haiglaõde tundis end aga väga kehvalt 3 nädalat peale vaktsineerimist ning tal olid küllalt rasked haigusnähud – tugev köha, kõrge palavik ja õhupuudus. Õde ütles, et oli šokis, kui sai positiivse koroonatesti. Pärast seda haigestusid veel tema elukaaslane ja üks lastest.

Suurbritannias on teada mitmeid teisi juhtumeid, kus meedikud on haigestunud koroonasse peale vaktsineerimist. Üks arst rääkis, et on põdenud koroonat mitu korda ja teine kord oli peale vaktsineerimist. Nüüd hoiatatakse meedikuid, et immuunsuse tekkimine võib võtta mitu nädalat peale vaktsineerimist.

Wales’is on hoiatatud vaktsineeritud inimesi, et nad peavad olema jätkuvalt väga ettevaatlikud. Nad peavad arvestama, et vaatamata vaktsiinile võivad nad nakatuda ja haigust edasi kanda. Märgitakse ka seda, et ükski vaktsiin ei anna 100-protsendilist kindlust haigestumise vastu.

Samuti on võimalik, et inimene on nakatunud juba enne vaktsineerimist või toimub nakatumine mõne nädala jooksul peale vaktsineerimist, kui immuunsus pole veel jõudnud tekkida.

‘Care needed’ after getting Covid vaccine

The nurse, who has asked not to be identified, said she was initially relieved to be offered the chance of a vaccine and despite difficulties getting an appointment, she said she received her first dose of the Pfizer-BioNtech vaccine last month.

Kommentaarid
(Külastatud 5,655 korda, 1 külastust täna)