Austria ja Saksamaa ulatasid koroonaga hädas Portugalile abikäe

Austria ja Saksamaa ulatasid koroonaga hädas Portugalile abikäe. Austria on lubanud vastu võtta intensiivravi patsiente, kui Saksamaa saadab Portugali sõjaväemeedikuid ja varustust.

Austria peaminister Sebastian Kurz ütles sotsiaalmeedias, et nüüd on vaja ilmutada COVID-19 pandeemia ajal solidaarsust, et ilma bürokraatlike barjäärideta teisi aidata. Kurtz lisas, et suhtles Portugali peaministri António Costa’ga.

Austria on juba võtnud vastu koroonapatsiente Prantsusmaalt, Itaaliast ja Montenegrost. Praegu pole veel teada, kui palju intensiivravi patsiente Austria vastu võtab ja kuidas nad Portugalist Austriasse viiakse, vahendab Portugal Resident.

Austrias on praegu olukord koroonaga normaliseerunud. Austrias algas 26. detsembril kolmas karantiiniperiood. Ligi 9 miljoni elanikuga riigis on päevane nakatumiste arv 1500 ringis ning haiglad on võimelised aitama Portugali patsiente.

Saksamaa on lubanud omalt poolt saata Portugali appi 27 sõjaväemeedikut ning meditsiinitehnikat. Asjast teatas täna pühapäeval Saksamaa kaitseministeerium. Saksa sõjaväearstid ja meedikud jäävad Portugali esialgu 3 nädalaks.

Portugali terviseminister Marta Temido ütles, et praegu tehakse kõik selleks, et paluda rahvusvahelist abi.

Kommentaarid
(Külastatud 470 korda, 1 külastust täna)