WHO Euroopa juht soovitab inimestele jõuludeks isolatsiooni – rasked koroona-kuud on veel ees

Maailma terviseorganisatsiooni WHO Euroopa juht Hans Kluge soovitas inimestel veeta jõulupühad isolatsioonis. Tema väitel ei tasu praeguses olukorras kokkusaamistega riskida.

Kluge ütles, et on suur erinevus selles, mida ametivõimud lubavad teha ja mida inimesed võiksid teha. Kluge prognoosib Euroopale veel mitut rasket koroona-kuud. Praegune tagasihoidlikum käitumine võib hiljem end kuhjaga ära tasuda, märkis Kluge.

Kluge tuletas meelde, et koroona mõjutab ka inimeste vaimset tervist. Viirus on lõhkunud nii peresid kui kogukondi, hävitanud ettevõtteid ning kärpinud võimalusi, vahendab Independent.

Inimesi mõjutavad Kluge väitel nii hirm haiguse ees kui ka karantiinid ja isolatsioonid. Tagajärjeks võib olla Euroopa inimeste vaimse tervise kriis.

WHO on varem hoiatanud võimaliku koroona kolmanda laine eest Euroopas 2021. aasta algul. Ohu märk on nakatumiste ja koroonasurmade kiire kasv Saksamaal, kus varem on suudetud nakkuse levikut ohjes hoida.

Christmas gatherings ‘not worth the risk’, WHO says

The World Health Organisation ( WHO) has warned people to stay home during the holiday season, saying going out was “not worth the risk” of catching Covid-19. “The safest thing to do right now is to remain at home,” the WHO’s regional director for Europe, Dr Hans Kluge, said in a statement on Thursday.

Kommentaarid
(Külastatud 532 korda, 1 külastust täna)