Vuokatti suusakeskuses juba 12 puhkajal koroona

Soome põhjaosas asuvas Vuokatti suusakeskuses on tuvastatud juba 12 puhkajal koroonaga nakatumine.  Jõulunädalal tuvastati nakatumine Katinkulta puhkekülas olijatel.

Puhkajad on läinud juba tagasi kodudesse. Nakatumised olid kolmes eri seltskonnas. Nakatumised on teineteisega seotud ja ühendav tegur on Katinkulta puhkeküla, vahendab Yle.

Piirkonnas jõulude ajal olnud suure rahvamassi tõttu on nakkuseahelate jälitamine olnud raskendatud. Inimestel soovitatakse minna end testima, kui ilmnevad haigusnähud. Kainuu kohalikel elanikel pole nakatumisi tuvastatud. Järgmise nädala jooksul selgub, kas nakatusid ka kohalikud elanikud.

Kainuu terviseametkond paneb puhkajatele südamele, et nad järgiksid ohutusabinõusid. Lähikontakte tuleks minimeerida, mis tähendab, et sugulasi ei tuleks nüüd külastada. Samuti tuleks kasutada näomaski seal, kus ohutut distantsi pole võimalik hoida.

Kainuu kohalikel elanikel aga soovitatakse vältida neid kohti, kus käivad puhkajad, et viirus edasi ei leviks. Soovitatakse kasutada koroonaäppi Koronavilkku.

Joulunajan tartuntasaldo: 12 matkailijatartuntaa Katinkullan alueella joulua viettäneillä, henkilöt ovat jo kotikunnissaan

Kainuulaiset ovat säilyneet ilman koronatartuntoja. Joulunpyhien aikaan Vuokatissa Katinkullassa ilmeni useita koronatartuntoja. Tämän hetkisten tietojen mukaan koronatartuntoja on ollut kahdellatoista Katinkullassa jouluviikolla olleella, henkilöt ovat matkustaneet jo kotiinsa. Osa tartunnoista on todettu näiden henkilöiden kotipaikkakunnilla. Tartuntoja on kolmessa eri seurueessa. Tapaukset liittyvät pääosin toisiinsa, ja näiden yhdistävänä tekijänä voidaan pitää Katinkullan matkailualuetta.

Kommentaarid
(Külastatud 246 korda, 1 külastust täna)