Viking Sally mõrvas kahtlustatav skaudipoiss läks pärast seda matkale, sõitis Soome mormoonilaagrisse

Soome prokuratuur on esitanud süüdistuse 1969. aastal sündinud taanlase vastu seoses mõrva ja mõrva katsega. Teod pandi toime kahe saksa tudengi suhtes 1987. aastal laeval Viking Sally.

Soome Iltalehti andmetel on kahtlusalune mees seesama skaudipoiss Thomas Nielsen, kes oli kuriteo ohvrid leidnud. Praegu kannab mees teist nime.

Prokuratuuri andmetel pandi teod toime eriti julmal moel. Mees pole end süüdi tunnistanud ja ta on vabaduses. Ta elab Taanis. Mehe advokaat ütles väljaandele Ekstra Bladet, et ta ei kavatse end süüdi tunnistada.

Saksa tudengid, 20-aastane Klaus Schelkle ja tema 22-aastane tüdruksõber Bettina Taxis olid teel Stockholmist Turku, kui nad langesid jõhkra rünnaku ohvriks. Nad magasid magamiskottides väljas laeva tekil, kui tundmatu isik neid ründas.

Tookord oli 18-aastane Nielsen see, kes oli kuriteo ohvrid leidnud. Neil olid haavad pea piirkonnas ning Schelkle suri saadud vigastuste tagajärjel. Politsei kuulas Nielseni pärast juhtunut üle.

Nielsen oli sõitnud Soomes korraldatud rahvusvahelisse mormoonide laagrisse. Ta rääkis intervjuudes, et oli kuritreo ohvreid abistanud. Viking Sally pardal oli tookord suur hulk selle laagri osalejatest. Tegemist oli mormooni kiriku Põhjamaade laagriga.

33 aasta vanune juhtum hakkas hargnema 2019. aastal, mil tuvastati kahtlusalune, kelle sugu ja rahvust politsei tookord ei avaldanud. Tookord kinnitas politsei vaid seda, et kahtlusalune on veel elus. Süüasja hakatakse kohtus arutama 2021. aasta maikuus.

Soomes pole veel kunagi kedagi nii vana kuriteo eest süüdi mõistetud. Soome Yle andmetel on kahtlusalune mees saanud Taanis kuritegude eest karistada. Ta on 1990ndatel ja 2000ndatel aastatel mõistetud süüdi relvastatud röövides.

Dansk mand tiltalt i 33 år gammel drabssag

Mandag d. 7. dec. 2020 – kl. 09:43 To ofre for en makaber forbrydelse blev fundet af en dansk spejderdreng – nu har den finske anklagemyndighed har rejst tiltale mod en dansk mand for drab på en færge Ved du noget? Tak for dit indsendte materiale Mvh.

Kommentaarid
(Külastatud 944 korda, 1 külastust täna)